Fasole și morcovi crescute de soare și de ploaie 🙏🏻🍁 în jud. Mureș. 100% natural, fără nimic adaugat din exterior, nimic de sinteză, dar nici macerate sau decocturi anul acesta.
Pământul merge deja pe al treilea an de nesăpat.
A fost adaugat gunoi vechi de 8 luni in primavara devreme, intre timp gainile l-au uniformizat, iar noi la mijlocul lui mai am sădit morcovii în gunoi efectiv, iar fasolea in tocătură de lemne.
Am udat răzleț până ce a răsărit morcovul și dus a fost. La fasole nu am udat deloc, deoarece a avut tocatura pe ea si nu mi-am facut griji ca ramane fara umiditate.
Nu am mai apucat să punem tocătură peste morcovi anul acesta, dar la anul sigur vom pune.
Nu au avut probleme cu nimic morcovii, in vecinatate fiind ceapa si usturoiul. Cel putin ceapa, este un companion excelent pentru morcov și vice-versa.
La fasole au mai ajuns găinile 😅🙈. Dar nicio pagubă creată momentan, doar frunze ciugulite pe alocuri.
Concluzie: un produs curat si fara chimicale de sinteza, este posibil sa-l scoti, doar daca stii cum sa ai grija de sol. 🙏🏻
Ca sa va raspund si la unele comentarii de o alta postare:
-Nu trebuie sa am studii de specialitate ca sa vad ce se intampla in toata lumea si cum industria chimicalelor de sinteza suceste mintile oamenilor. Majoritatea celor cu studii sunt vânduți marilor companii dr chimicale.
-Prin cultivarea pe un sol sanatos, respectand solul si ecosistemul, recolta e mult mai bogata decat daca ai fi folosit chimicale. Cui nu-i convine adevarul, e treaba lui. 🤷🏻♀️
-Starea de normalitate a agriculturii implica cultivarea NATURALA a legumelor, fructelor etc. și NU prin a adauga chimicale, chiar si daca sunt permise de legislatii.
-Cei care faceti eforturi pentru certificari Eco/Bio si ce mai inventeaza UE, dar folositi chimicalele permise de ei … … nu mai zic nimic 🤷🏻♀️.
-DA! Taranul roman ar trebui sa fie despagubit cativa ani buni din momentul in care renunta la chimicale si pana cand are rod stabil an de an. In acei 3-4-6 ani in care se construieste un ecosistem atat in pamant cat si inafara lui, exista un risc ff mare ca plantele sa fie atacate de detoate, iar taranul trebuie incurajat.